TEFAF Maastricht 2013

Vrijdag 15 tot en met zondag 24 maart 2013 vindt in de MECC in Maastricht de 26e editie plaats van TEFAF: The European Fine Art Fair, the World’s Leading Art and Antiques Fair (2014: klik hier). In 1988 begonnen als bescheiden Europees evenement met 97 deelnemers en drie disciplines op het gebied van kunst en antiek, is uitgegroeid tot de belangrijkste jaarlijkse kunst- en antiekbeurs ter wereld. Er staan maar liefst 260 galeries uit 20 landen op de beurs. Op TEFAF is vrijwel elke vorm van beeldende en toegepaste kunst te zien, van de klassieke oudheid tot hypermoderne kunst. Het duurste stuk dit jaar is een broche met een waarde van ruim 77 miljoen euro. Menig filmster en miljardair laat de beurs niet aan zich voorbij gaan en komt overvliegen via Maastricht Airport.

Ieder object is van tevoren gekeurd door een van de 29 gespecialiseerde keuringscommissies met in totaal 175 internationale experts op elk gebied. TEFAF voerde in 2000 als eerste het Art Loss Register in, de grootste databank ter wereld van gestolen kunst. Gestolen objecten worden onmiddellijk van de beurs verwijderd. Dit jaar worden kostbare tekeningen uit het Van Gogh Museum tentoongesteld op de beurs: een unicum, want vanwege de kwetsbaarheid leent het museum die niet graag tekeningen aan derden uit. TEFAF draagt het logo van ‘Antiquairs International’ uit Valkenburg (een valk) met een palet en penselen van ‘Pictura Fine Art Fair’. Deze twee internationale beurzen fuseerden in 1988 tot TEFAF, sindsdien ieder jaar in Maastricht. De beurs is alle dagen open van 11.00 tot 19.00 uur, de laatste zondag tot 18.00 uur. Tickets zijn aan de kassa te koop. De stad Maastricht biedt een uitgebreid cultureel randprogramma: ‘During TEFAF’.

Lees ook:TEFAF 2012 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2011 in MECC Maastricht
Lees ook:Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2010 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>