TEFAF Maastricht – tot en met zondag 19 maart

Vrijdag 10 maart is de MECC in Maastricht de 30e editie begonnen van de TEFAF, The European Fine Art Fair. Het is de grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld, beroemd om uiteenlopende en vaak kostbare werken uit alle periodes uit de kunstgeschiedenis, van hoge kwaliteit, van 275 van de meest toonaangevende kunsthandelaren ter wereld. De 30e editie duurt tot en met zondag 19 maart (tickets, tijden en verdere info: zie website).

De kunstbeurs komt voort uit Antiquairs Internationals uit Valkenburg (vandaar de valk in het logo) en de Pictura Fine Art Fair, die in 1988 met elkaar fuseerden.Voor Maastricht is het een topevenement, waarvoor beroemde sterren met hun privé-jets naar Maastricht Aachen Airport vliegen. De stad biedt tijdens de TEFAF een scala aan theatervoorstellingen en speciale events: During TEFAF.

Ieder jaar trekt een leger aan keuringsexperts voor aanvang van de TEFAF over de beursvloer om de echtheid van ieder object te onderzoeken. Dat gebeurt ‘elders op geen enkele grote kunstbeurs’, zei Henk van Os vorig jaar in Nieuwsuur: de reputatie van de TEFAF is hier mede aan te danken. Op een kunstbeurs in Londen zag hij ooit – tot zijn grote genoegen – onder een schilderij een bordje met de tekst: ‘goedgekeurd op de TEFAF’.

Lees ook:TEFAF 2016 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF 2011 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF 2012 Maastricht
Lees ook:Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht
Lees ook:TEFAF Maastricht 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>