Koninklijk bezoek bij openingsgala Holland Dance Festival 2016 in Den Haag

Donderdag 28 januari opent de 15e editie van het Holland Dance Festival met het ‘Source of Inspiration Gala‘ in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, in aanwezigheid van prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien. Het gala biedt een selectie van hoogtepunten uit het festival en een optreden van de Russische ballerina Diana Vishneva. Tot en met 20 februari biedt het tweejaarlijkse dansfestival voorstellingen in het Zuiderstrandtheater, het Korzo Theater en Theater aan het Spui.

Het festival presenteert gezelschappen uit binnen- en buitenland. Zo komt de Gaultier Dance Company uit Stuttgart – de hit van 2014 – terug en brengt een eigentijdse versie van Alice in Wonderland, de New Zealand Dance Company danst ‘Lumina’, de Israëlische danser Itzik Alili brengt ‘Man of The Hou’r en het Tanz Luzerner Theater brengt ‘Celebration’. Een primeur voor Nederland is Ballet Black, een unieke Brits dansgroep met uitsluitend gekleurde en Aziatische dansers (naast Den Haag staan zij op woensdag 3 februari op in het Nieuwe Luxor Rotterdam). Daarnaast is er de conferentie Sport een Cultuur (29 januari), een dansfeest (5 februari) en zijn er workshops, lezingen en ‘movement classes’.

Lees ook:Holland Dance Festival 2018 in Den Haag
Lees ook:Holland Dance 2014
Lees ook:Koningin bij opening Holland Dance Festival
Lees ook:Holland Dance Festival in Den Haag
Lees ook:Holland Dance Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>