International Jazz Festival Middelburg 2015

Tijdens het pinksterweekend, vrijdag 22 tot en met maandag 25 mei, vindt in de Zeeuwse hoofdstad de negende editie plaats van het International Jazz Festival Middelburg (2016: klik hier). Het festival wordt gerekend tot de meest toonaangevende jazzfestivals van Europa. De Volkskrant schaarde het in 2012 onder de beste zomerfestivals van Europa, op het sfeervolle Abdijplein in Middelburg. Vrijdag begint met de gratis Friday Soul, Blues & Jazz Night.

Zaterdagmiddag is de binnenstad het podium voor streetparades, tijdens ‘Jazz in the City’. Rond half vijf komen alle looporkesten bijeen op de Markt voor een grootse jamsessie. De line-up voor het vervolg van het festival liegt er niet om, met onder meer Typhoon, New Cool Collective, Bill Evans, Dhafer Youssef, het Steve Lehman Octet en het Rotterdams Jazz Orchestra. En voor wie in Zeeland geen genoeg van jazz kan krijgen: vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei vindt in Terneuzen ‘Scheldejazz & More’ plaats.

Lees ook:Jazz in Duketown 2014
Lees ook:Jazz Festival Middelburg
Lees ook:Jazz in Duketown 2012
Lees ook:International Jazzfestival Middelburg
Lees ook:Grolsch International Jazz Festival Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>