Brits toptheater ook in 2015 bij Pathé

Pathe-logo-188-120-__186xOmdat de populariteit ervan nog altijd groeit, programmeert Pathé in 2015 opnieuw Brits toptheater, live vanuit Engeland in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen en/of CineMec Ede. Van het National Theatre zijn de komende maanden vier stukken te zien, vanuit The Old Vic één en van de Royal Shakespeare Company twee. National Theatre Live, The Old Vic en de Royal Shakespeare Company brengen het beste wat het Britse theater te bieden heeft wereldwijd naar de bioscopen van Europa tot Zuid-Afrika en van Amerika tot Australië, in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit.Tickets (12,50 euro) zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen (bron: persbericht).

Zie ook: Internationaal Rotterdam Film Festival

do 22 jan, 20.00 uur: TREASURE ISLAND (Pathé Tuschinski, Buitenhof, Groningen en CineMec Ede): de klassieke avonturenroman ”Schateiland van Robert Louis Stevenson over piraten, moord, muiterij en een verborgen schat komt bij het National Theatre tot leven in een spannende nieuwe toneelbewerking van Bryony Lavery. Op een donkere, stormachtige nacht zonder een ster aan de hemel opent Jim, de kleindochter van de herbergier, de deur voor een angstaanjagende vreemdeling. De oude zeeman heeft een schatkist bij zich vol geheimen. Jim laat hem binnen – het is het begin van een gevaarlijke reis.

wo 4 feb, 20.00 uur: THE CRUCIBLE met RICHARD ARMITRAGE  (Pathé Tuschinski, Buitenhof, Schouwburgplein, Groningen en CineMec Ede): Richard Armitrage ( The Hobbit-trilogie, Into the Storm, Captain America) speelt een hoofdrol in Arthur Millers klassieke drama over de heksenprocessen in Salem. Yaël Farber (Miss Julie) regisseert deze productie van The Old Vic. In een kleine, hechte gemeenschap in Salem, Massachusetts botsen persoonlijke grieven met lust en bijgeloof en voeden zo wijdverspreide hysterie. In deze tijdloze parabel valt Miller het kwaad aan van onzinnige vervolgingen en de angstaanjagende macht van valse beschuldigingen.

wo 11 feb, 20.00 uur: LOVE’S LABOUR’S LOST (Pathé Tuschinski en Buitenhof): zomer 1914, De koning en zijn vrienden besluiten om zich op hun studie te storten en drie jaar lang het gezelschap van vrouwen te mijden. Ze hebben het besluit nog niet genomen of de aantrekkelijke Franse prinses en haar wonderschone gezelschapsdames arriveren om hun heilige belofte op de proef te stellen. Christopher Luscombe regisseert Shakespeares sprankelende komedie en verplaatst hem naar de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.

wo 4 mrt, 20.00 uur: LOVE’S LABOUR’S WON (MUCH ADO ABOUT NOTHING) (Pathé Tuschinski en Buitenhof): herfst 1918, de soldaten keren terug van de loopgraven. Benedick en zijn vriend Claudio zien na jaren Beatrice en Hero terug. Oorlogstrauma’s maken plaats voor een leven van feesten, Claudio en Hero zijn weer verliefd, terwijl Benedick en Beatrice hun haat-liefdesrelatie oppikken. Ook Shakespeares liefdeskomedie Love’s Labour’s Won , beter bekend als Much Ado about Nothing , wordt geregisseerd door Christopher Luscombe.

do 12 mrt, 20.00 uur: BEHIND THE BEAUTIFUL FOREVERS (Pathé Tuschinski, Buitenhof, Schouwburgplein en Groningen): David Hare bewerkte het met de National Book Award bekroonde boek van Pulitzerprijs-winnaar Katherine Boo tot een episch theaterstuk. Meera Syal (The Kumars) speelt de hoofdrol in deze productie van het National Theatre, die wordt geregisseerd door Rufus Norris. India heeft wereldwijde ambities, maar achter de luxueuze hotels bij het vliegveld van Mumbai ligt een sloppenwijk waarvan de bewoners eigen plannen smeden. Zehrunisa en haar zoon Abdul recyclen afval om met het geld een huis te kunnen kopen. De twaalfjarige Sunil droomt ervan zo veel te eten dat hij even groot wordt als de dief Kabul. Asha steelt van het armoedefonds om hogerop te komen, terwijl haar dochter Manju als eerste vrouw in de sloppenwijk wil afstuderen.

do 16 apr, 20.00 uur: THE HARD PROBLEM (Pathé Tuschinski, Buitenhof, Schouwburgplein en Groningen): Nicholas Hytner regisseert bij het National Theatre het nieuwe toneelstuk van Tom Stoppard (Shakespeare in Love). Hilary, onderzoekster op het Herseninstituut, draagt op haar werk, waar psychologie en biologie samenkomen, een persoonlijk verdriet mee. Als er niets anders is dan materie, wat is dan bewustzijn? Die vraag brengt Hilary in conflict met haar collega’s, haar baas en de oprichter van het instituut. Hoe lang duurt het nog voor de computers en MRI-scanner alle psychologische vragen kunnen beantwoorden? Ondertussen wacht Hilary op een wonder.

do 14 mei, 20.00 uur: MAN AND SUPERMAN met RALPH FIENNES (Pathé Tuschinski, Buitenhof, Schouwburgplein en Groningen): Ralph Fiennes (Schindler’s List) speelt de hoofdrol in deze eigentijdse versie van Bernard Shaws klassieker bij het National Theatre. Man and Superman is een romantische komedie, een episch sprookje en een filosofisch debat met fundamentele vragen over de manier waarop we leven. De rijke vrijgezel Jack Tanner ontfermt zich over Ann, de verleidelijke erfgename van een groot fortuin. Zij besluit met hem te trouwen en deze radicale denker te temmen. Tanner krijgt al snel genoeg van het huiselijke leven en vlucht naar Spanje. Daar wordt hij gevangen door bandieten en ontmoet hij de duivel, waarmee hij een droomdebat voert over hemel en hel. Als Tanner ontwaakt staat Ann voor hem, nog even overtuigd van haar gelijk als hij het is van het zijne.

Lees ook:Pathé Theatre: Coriolanus van Shakespeare
Lees ook:Hamlet live vanuit Londen bij CineMec en Pathé
Lees ook:Theater, opera, kunst en ballet in de ‘December Feestmaand’ van Pathé
Lees ook:‘Shakespeare Live! from the RSC’ in Pathé Buitenhof en Tuschinski
Lees ook:Opera Encore: 4 topproducties van The New York Metropolitan Opera deze zomer bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>