Theater, opera, kunst en ballet in de ‘December Feestmaand’ van Pathé

Pathé presenteert een warme ‘December Feestmaand’ met vier heerlijke specials van topkwaliteit: het toneelstuk Hamlet door National Theatre Live, The Magic Flute door The Metropolitan Opera House in New York, de tentoonstelling Florence and the Uffizi Gallery en The Nutcracker door het Bolshoi Ballet. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa’s van de bioscopen.
vanaf 10 december: NATIONAL THEATRE LIVE met HAMLET
Benedict Cumberbatch – bekend van de Britse tv-serie Sherlock en de speelfilm The Imitation Game – speelt de titelrol in Shakespeares beroemdste tragedie. Terwijl een familie wordt verscheurd door verdriet en wraakgevoelen, bereidt een land zich voor op een oorlog. Hamlet voelt zich gedwongen de dood van zijn vader te wreken, maar wordt verlamd door die zware taak. De voorstelling van het National Theatre, geregisseerd door Lyndsey Turner en geproduceerd door Sonia Friedman Productions, wordt live vanuit Londen gescreend in zes bioscopen van Pathé. Te zien in: Pathé City en Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Arnhem, Pathé Maastricht en Pathé De Kroon (Zwolle).
vanaf 13 december: THE METROPOLITAN OPERA HOUSE in New York met THE MAGIC FLUTE
Met een legendarisch opvoering van The Magic Flute introduceerde The New York Metropolitan Opera in 2006 zijn bekroonde serie Live in HD. De succesvolle productie van Julie Taymor – een ingekorte, Engelstalige uitvoering van Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte – betoverde operaliefhebbers wereldwijd met zijn grillige humor en spectaculaire poppenspel. Tien jaar later kunnen allen die het destijds hebben gemist of nog eens willen ervaren, nog één keer genieten van het tijdloze sprookje over vogelvanger Papageno, Papagena, de duivelse Sarastro, prins Tamino, prinses Pamina en de Koningin van de Nacht. Te zien in: Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht, Pathé
vanaf 15 december: FLORENCE AND THE UFFIZI GALLERY 3D/4K
Een magische, driedimensionale reis door Florence, de bakermat van de Italiaanse Renaissance. Met de mooiste en meest relevante werken van kunstenaars zoals Michelangelo, Brunelleschi, Raphael, Leonardo da Vinci en Botticelli en de wereldberoemde Uffizi Galerij staan centraal in deze fascinerende film in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit. Verteller Lorenzo de Medici (Simon Merrels) brengt de kunstwerken op boeiende wijze tot leven. Te zien in: Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond en Pathé Maastricht.
vanaf 20 december: BOLSHOI BALLET met THE NUTCRACKER
Het befaamde Bolshoi Ballet uit Moskou presenteert de kerstklassieker De Notenkraker. Op kerstavond krijgt Marie een notenkrakerpop cadeau. Als de klok twaalf slaat verandert de houten pop in een prins die Marie redt van de Muizenkoning en zijn leger. Met zijn sprookjesachtige aankleding en de tijdloze muziek van Tsjaikovski brengt dit meeslepende ballet het hele gezin in vervoering. Te zien in: Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht en Pathé Zaandam.

 

Lees ook:Poulewedstrijden Oranje bij veertien bioscopen van Pathé in HD
Lees ook:Feestdagen Specials in december bij Pathé
Lees ook:Jubileumgala 50 jaar Het Nationale Ballet live bij Pathé
Lees ook:La Bayadère bij Pathé Ballet
Lees ook:Opera Encore: 4 topproducties van The New York Metropolitan Opera deze zomer bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>