New Horizons eerste internationale tentoonstelling over game en kunst in Leeuwarden

_mg_3005Met de tentoonstelling ‘New Horizons, de kunst achter games’, laten het Next-Gen Art Event (NGAE) en het Fries Museum in Leeuwarden de wisselwerking tussen traditionele kunst en game art zien. Deze cross-overs leveren spannende kunst en bijzondere games op. Dertig projecties, prints, installaties, games en films nemen de bezoekers mee in een andere dimensie. De tentoonstelling sluit aan bij de internationale gameconferentie Next-Gen Art Event die vanaf 22 november in gamestad Leeuwarden plaatsvindt (bron: persbericht).

De tentoonstelling belicht het visuele ontwerp van games en de relatie tussen kunst en videogames. Waar de visuele taal van de beeldende kunst zich eeuwenlang heeft ontwikkeld, bestaat de beeldtaal van games pas drie decennia. De zoektocht naar de werking van perspectief en manieren om de ruimte levensecht te verbeelden, vertrok zich hier in sneltreinvaart. Game artists zijn, soms onbewust, schatplichtig aan kunststromingen als het symbolisme, de romantiek en het surrealisme. Zo vinden bijvoorbeeld de onmogelijke doolhoven van M.C. Escher hun weg naar de beeldtaal van games als Echocrome en Monument Valley.

Hedendaagse kunstenaars laten zich op hun beurt weer inspireren door videogames. Deze cross-overs leveren spannende kunst en games op. Naast de hoofdtentoonstelling in het Fries Museum zijn op meerdere plekken in gamestad Leeuwarden bijzondere games en digitale kunstwerken te zien, waaronder mini-exposities als ‘ Naughty Dog 30th Anniversary Show ’ en ‘ Killzone: 10 Year Anniversary’. Vele internationale gamestudio’s en gamemakers werken mee aan het Next-Gen Art Event (NGAE) en de tentoonstelling New Horizons.

Lees ook:Overkill Festival in Ensxchede
Lees ook:Fries Straatfestival Leeuwarden: vrijdag 27 – zondag 29 mei
Lees ook:Oerol Festival 2009 op Terschelling
Lees ook:Stormloop voor Alma Tadema in Fries Museum Leeuwarden
Lees ook:Fries StraatFestival 2015 in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>