Overkill Festival in Ensxchede

Enschede is komend weekend de hotspot voor ‘de nerd-industrie’, tijdens het non-stop 48-uurs Overkill Festival, van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november is de Fabrieksschool, een oud schoolgebouw aan de Kloosterstraat 1 in het centrum van de stad. The Overkill is een jaarlijks 48-uurs non-stop festival met cross-overs tussen video, games, films, kunst en wetenschap. Het festival opent vrijdag om 20.00 uur en gaat zonder onderbreking door tot en met zondag.

Doel van het festival is om te laten zien hoe interactie tussen de verschillende disciplines ‘de evolutie van de maatschappij kan beïnvloeden’, meldt de website. Thema dit jaar is ‘science goes BOINK’. Er is een selectie van wetenschappelijke games en onderzoeken, een science fiction film programma (ins samenwerking met TOTF en het Münster Film Festival) en een selectie van artiesten die de relatie van wetenschap en technologie in hun werk laten zien.

Lees ook:Eureka! Festival Westergasfabriek, zondag 29 november
Lees ook:NEMO Amsterdam 90 jaar
Lees ook:New Horizons eerste internationale tentoonstelling over game en kunst in Leeuwarden
Lees ook:Tot en met zondag 8 november: filmfestival InScience in Nijmegen
Lees ook:Post Rotterdam presenteert: 1001 Inventions

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>