Oerol Festival 2009 op Terschelling

Van vrijdag 12 tot en met zondag 21 juni 2009 staat Terschelling weer in het teken van Oerol: een locatietheaterfestival (editie 2013: klik hier). Het Waddeneiland wordt een weeklang overspoeld met liefhebbers van moderne dans, opera, muziek, beeldende kunst, maar vooral van cross-overs tussen kunstvormen, liefst op bijzondere plekken. Het festival groeide in 25 jaar uit van een straatfestivalletje tot een internationaal multidisciplinair festival. Oerol is Terschellings voor ‘overal’ en stamt af van een oude eilandgewoonte: als vroeger het vee met het voorjaar weer buiten kon grazen, liepen de beesten ‘oerol’.

 

Het thema van dit jaar, ‘Gras tussen de planken’, benadrukt de bijzondere combinatie van cultuur en natuur, kenmerkend voor Oerol is. Er zijn tal van voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts op de meest uiteenlopende locaties op het eiland. Dertig voorstellingen gaan hier in première. Het schuurtjestheater is een begrip op Oerol. Het straattheater is de bakermat van het festival en ontbreekt zeker niet, ook in bos of duin, op het strand of een weiland. Muziekpodia in de kroegen en openluchtpodia op de festivalterreinen Groene Strand en Westerkeyn maken het festival compleet.

Lees ook:Oerol op Terschelling: 9-18 juni
Lees ook:Oerol locatietheater festival op Terschelling – 10 t/m 19 juni
Lees ook:Oerol 2011 op Terschelling
Lees ook:Oerol Festival 2012 op Terschelling
Lees ook:Oerol Festival Terschelling

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Oerol Festival 2009 op Terschelling

  1. Pingback: Oerol Festival Terschelling | Eropuit

  2. Pingback: Tv-tip: Opium op Oerol | Eropuit

  3. Pingback: Ameland Beach Rugby Festival | Eropuit

  4. Pingback: Midzomernachtfeesten 2009 | Eropuit

  5. Pingback: Straatfestival Roggefeest Ameland | Eropuit

  6. Pingback: Kunstenfestival Zwart Zwolle | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>