Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Woensdag 25 tot en met zondag 29 juni vindt in Utrecht de 11e editie plaats van het Internationaal Kamermuziekfestival (2015: klik hier). Normaal staat dit festival tussen Kerst en Oud&Nieuw op de agenda, maar dit keer aan het begin van de zomer. Kloppend hart is Tivoli/Vredenburg, dat de koning op 3 juli officieel opent. Hier vinden de meeste concerten plaats van Janine & Friends.

De Nederlandse violiste Janine Jansen nodigt haar internationale muziekvrienden uit. De frontwoman van het festival strijkt neer in het nieuwe muziekpaleis. Donderdag tot en met zaterdag zijn op een groot scherm in de bovenfoyer filmportretten te zien van grote musici van de afgelopen decennia. Tivoli/Vredenburg is ook het decor van het Festivalcafé, Daarnaast zijn er concerten in onder meer het Academiegebouw, het Bartholomeus Gasthuis, het Duitse Huis en de Geertekerk. Donderdag zijn er optredens in de stad met de Kerkenmarathon. Tijdens deze marathon klinkt alleen muziek van Brahms, die erg gesteld was op deze stad. Zaterdag zijn de Tour d’Utrecht fietsconcerten: fietsen langs de buitenranden van de stad langs onder meer Slot Zuylen, Blauwkapel en Museum Oud-Amelisweerd. Speciaal voor kinderen is er een vertolking van ‘Peter en de Wolf’ van Prokofjev.

Lees ook:Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht 2015
Lees ook:Janine Jansen & Friends op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
Lees ook:Festival Summer Darkness 2010 in Utrecht
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht
Lees ook:Koning opent TivoliVredenburg in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>