Architectuur Film Festival Rotterdam

Donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober beleeft Rotterdam voor de 7e keer het Architectuur Film Festival Rotterdam (2015: klik hier). In alle zalen van theater Lantaren/Venster draait alles om verleden en toekomst, met films, waarin de wereld die stad heet, centraal staat. Naast films – waaronder veel wereld- en Europese premièrs, zijn er debatten, talkshows en televisieseries. Het festival wordt geopend met de wereldpremière van ‘The Competition’ (trailer: klik hier).

Het programma van het tweejaarlijkse filmfestival is opnieuw groter dan van de vorige editie, er is een uitgebreider evenprogramma en een spectaculaire openingslocatie: de Fenixloodsen op Katendrecht. Die locatie, waar de sfeer van de rauwe havenarbeid uit de vorige eeuw nog voelbaar is, past goed bij het thema van dit jaar: ‘Time Machine’.  Een machine om mee in de tijd te kunnen reizen is een geliefd en veelgebruikt thema in filmscripts. Door de recessie is het vooral in de bouw misère en dat heeft tot gevolg dat niet renderende gebouwen nu niet meer zo snel worden afgebroken en worden vervangen door nieuwbouw. Veel gebouwen staan dan ook leeg; hoe kunnen tijdmachines ons inspireren? Een voorbeeld is de film “Kleiburg, de laatste Bijlmerflat’ die door creatief denken is gered voor de slopershamer. Of ‘Unfinished Italy’, over nooit afgebouwde bouwwerken in Italië. Of ‘Unfinished Spaces’, over de bouw van wat de mooiste kunstopleiding in Cuba had moeten worden.

Lees ook:AFFR 2017: Architectuur Film Festival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Architectuur Film Festival 2015 in Rotterdam
Lees ook:Lancering Korte Film Poule tijdens Nederlands Film Festival
Lees ook:International Film Festival Rotterdam – IFFR 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>