International Film Festival Rotterdam – IFFR 2017

Woensdag 25 januari begint de 46e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) met de internationale première van de film Lemon, de debuutfilm van de Amerikaan Janicza Bravo. Het IFFR is een van de grootste internationale filmfestivals en staat bekend om gedurfde keuzes van nieuwe films, opkomend filmtalent en onafhankelijke filmmakers.

Zie ookVrienden van Amstel Live! in Ahoy donderdag op tv

Dit jaar beleven 108 films hun wereldpremière, waarvan 23 van Nederlandse makelij, zoals op vrijdag Double Play, een film naar Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion. De koning komt naar de première in het Oude Luxor Theater en praat na afloop met de cast en leden van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam. Het is de tweede keer op rij dat het IFFR hoog bezoek krijgt: vorig jaar kwam de koningin naar de opening van het festival, maar toen 305.000 bezoekers en zo’n 2.500 professionals uit de filmbranche op af kwamen.

Ook dit jaar zijn er veel nieuwe films van gevestigde en nieuwe namen en maken acht films kans op ondermeer de Hivos Tiger Award en een speciale juryprijs voor een buitengewoon artistieke prestatie. In het oog springt de Nederlandse première van de veelbesproken film Moonlight, die deze week acht Oscarnominaties binnensleepte. Tot en met 5 februari biedt IFFR speelfilms, documentaires, korte films en een randprogramma met tentoonstellingen, talkshows, optredens en debatten. Bijzondere evenementen: klik hier.

Lees ook:IFFR 2018: International Film Festival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2014
Lees ook:IFFR – filmfestival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013
Lees ook:Koningin Máxima bij opening Internationaal Rotterdams Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>