MidzomerZaan Festival 2013 in Zaanstad

IMG_20160915_190928Vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 2013 zijn de oude fabrieken langs de Zaan het domein van MidzomerZaan, een cultureel evenement in de Zaanstreek. De sfeervolle industriële monumenten nodigen uit om de luisteren en kijken naar verrassende combinaties van allerlei muziekstijlen en beeldende kunst: er is van alles te beleven. Festivalhart is de binnenplaats van de chocoladefabriek. In het kader van het Ruslandjaar staan de Russen centraal: met Perestrojka aan de Zaan als thema klinkt er vooral veel Russische muziek.

Het pas gerenoveerde Czaar Peterhuisje organiseert verschillende activiteiten. Op 21 juni opent in het Zaans Museum de expositie Acht fantastische dagen: de acht dagen dat tsaar peter in Zaandam logeerde. Vrijdag start met de première van de opera De Tsaar, op en aan het water bij de Zaanse Schans. Een tweede hoogtepunt is het concert van zangeres Karsu op zaterdagavond. Verder is er een uitgebreid familieprogramma met Russische dansen en matroesjka beschilderen op zaterdagmiddag en een koffieconcert met een Russische pianiste op zondagmiddag. De koekfabriek wordt omgedoopt tot brasserie Lust. From Russia with love is de titel van de Swingout van het festival, het afsluitende concert zondag op de binnenplaats van de monumentale Chocoladefabriek.

Lees ook:Festival MidzomerZaan in Zaanstad
Lees ook:Czaar Peterhuisje Zaandam krijgt gift uit Rusland
Lees ook:Vrijdag start kaartverkoop extra concert Baraba Streisand in Ziggo Dome
Lees ook:Alternatief voor de AutoRai in Zaandam
Lees ook:Tentoonstelling Peter de Grote in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>