Gratis voorstellingen Holland Festival 2013

Het Holland Festival (HF), tot en met 26 juni 2013, biedt ook dit jaar een aantal gratis evenementen op diverse locaties in Amsterdam. Traditioneel is één grote productie van het festival live en gratis op een groot buitenscherm in het  Oosterpark te volgen: dit jaar is dat de opera Die Meistersänger von Nürnberg van Richard Wagner van De Nederlandse Opera op donderdag 20 juni, aanvang 17.30 uur. Neem een gevulde picknickmand, een kussen, dekentje en poncho mee en geniet van hoge kunsten in de buitenlucht, met luid meekwetterende vogeltjes. Verder  zijn gratis: 

Daarnaast biedt het festival ieder jaar gratis lunchconcerten, dit jaar in de beroemde onderdoorgang van het pas heropende Rijksmuseum. Op de donderdagen spelen studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag er korte concerten (om 12.30 en 13.00 uur).

NTR en VPRO presenteren live tv-uitzendingen rondom het Holland festival, op zaterdagen 8 en 15 juni vanaf 22.15 uur in het Comedy Theater in de Nes. De opnames zijn gratis bij te wonen, aanmelden kan via [email protected].

In het nieuwe Double Tree Hilton Hotel naar het Centraal Station wordt op zaterdag 8, 15 en 22 juni vanaf 23.30 uur een feestje gebouwd in de SkyLounge na de reguliere voorstelling. Artiesten, festivalpubliek en andere bezoekers kunnen genieten van muzikale optredens tijdens deze gratis hangout van het festival.

Café Brecht aan de Weteringschans 157 biedt vrijdag 14 en 21 juni een ‘goed gesprek met een aantal festivalkunstenaars in het Duits’. Regelmatig is in het huiskamercafé iets te beleven wat op de een of andere manier met Europa en de Duitse cultuur te maken heeft.

Koninklijk Theater Carré biedt zondag 17 juni vanaf 14.00 uur een gratis workshop acrobatiek in de studio van het theater. In de loop van het festival ‘worden nog meer workshops opgezet’, meldt de aankondiging.

Het Muziekgebouw aan ’t IJ presenteert zondag 23 juni vanaf 14.00 uur een workshop Balkanzingen (Sloveense liederen). Ook hier worden ‘in de loop van het festival nog meer workshops opgezet’.

Lees ook:Koningspaar bij opening Holland Festival in Stadsschouwburg Amsterdam
Lees ook:Holland Festival 2011
Lees ook:Gratis voorstellingen Holland Festival 2012
Lees ook:Holland Festival: weinig aandacht op tv
Lees ook:Festival Classique 2012 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>