Gratis voorstellingen Holland Festival 2012

In het Holland Festival (HF), tot en met 28 juni 2012, zijn dit jaar achttien gratis evenementen te bezoeken op diverse locaties in Amsterdam (2013: klik hier). Traditioneel is één grote productie van het HF live op een groot scherm in het Oosterpark te volgen: dit jaar de opera Parsifal van De Nederlandse Opera op maandag 25 juni. Daar is donderdag 28 juni ook het slotconcert van het beroemde Simón Bolivar Symphony Orchestra live te zien.

In het kader van The Theatre of John Cage, zijn er gratis concerten en een lezing op 9 en 10 juni in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Slagwerk Den Haag speelt een selectie van zijn werken, Micha Hamel geeft 10 juni een lezing over Cage en het weekend wordt op 10 juni afgesloten door Asko|Schönberg met een uitgebreid ensemble van 82 musici. In het DoubleTree Hotel vinden op 7, 14 en 21 juni gratis Lunchconcerten en op 9, 16 en 23 juni drie gratis Late Nightconcerten plaats. In het Muziekgebouw aan ’t IJ is dagelijks een tentoonstelling met het videowerk Portrait Gallery en delen van The Kitchen Series van Marina Abramović te bezoeken.

Verder organiseert het Holland Festival drie talkshows op de vrijdagmiddag in de Stadsschouwburg Amsterdam, lezingen met kunstenaars uit het Holland Festival en drie workshops. In de hal van station Amsterdam Centraal en de entree van de Centrale Bibliotheek Amsterdam staat van 4 tot en met 28 juni de choreografische installatie City of Abstracts van William Forsythe. Hij richt zijn camera op mensen in de stad, neemt hen op, vervormd en speelt met het beeld en projecteert het op een groot scherm in de openbare ruimte. Het publiek wordt performer.

Lees ook:Gratis voorstellingen Holland Festival 2013
Lees ook:Opera in het Park in Amsterdam: ‘Salomé, gratis, woensdag 21 juni
Lees ook:Holland Festival biedt gratis Opera in het Park
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park
Lees ook:Prinses Margriet opent Holland Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>