NJO Muziekzomer Gelderland

Tot en met zondag 19 augustus vindt in de provincie Gelderland de NJO Muziekzomer plaats (2015: klik hier), een klassiek muziekfestival met meer dan 70 concerten op bijzondere en onverwachte locaties in de provincie. Thema dit jaar is: ‘Wie verre reizen maakt’. Het werk van de Koreaanse composer in residence Unsuk Chin loopt als een rode draad door de programmering. De jonge musici van het NJO zullen verschillende werken van deze componiste spelen.

Zo wordt Prokovjefs ‘Romeo & Julia’ uitgevoerd, Bachs vioolconcert, een ‘jazzy’ Stravinsky voor blazers, nieuwe muziek en Latin percussion. Er zijn muzikale fietstochten, er is een spannende voorstelling voor kinderen, Ierse volksmuziek en de Pianosalon. Violiste Emmy Storms is als young artist in residence prominent aanwezig en laat het publiek onder andere delen in haar voorliefde voor volksmuziek.

Lees ook:NJO Muziekzomer Gelderland 2015
Lees ook:Het Nationale Ballet danst Romeo en Julia
Lees ook:NJO Muziekzomer Gelderland 2016
Lees ook:LatinVillage Spaarnwoude
Lees ook:Jazzmuziek-festival Jazzy Tiel 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>