NJO Muziekzomer Gelderland 2015

Tot en met zondag 16 augustus beleeft de provincie Gelderland de NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend zomerfestival (2016: klik hier). De organisatie is in handen van het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble Academie (voorheen het Nationaal Jeugd Orkest). Het NJO richt zich op de ontwikkeling van jong toptalent. De young artist in residence dit jaar is de trombonist Sebastiaan Kemner (1990).

Zie ook: Delft Chamber Music Festival

Jonge musici spelen de hoofdrol in de circa 75 concerten die de Muziekzomer dit jaar biedt. Dit jaar is er naast muziek ook veel aandacht voor muziektheater en dans. De concerten worden gegeven op verschillende locaties in de hele provincie Gelderland. Uniek is bijvoorbeeld het voormalig zendstation Radio Kootwijk.

Lees ook:NJO Muziekzomer Gelderland 2016
Lees ook:NJO Muziekzomer Gelderland
Lees ook:Peter de Grote Festival 2015
Lees ook:Haags Festival Classique 2017 ook dit jaar in Scheveningen
Lees ook:Peter de Grote Festival 2017 – grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>