Springdance Utrecht 2012


Donderdag 19 april 2012 begint in Utrecht de 28e en vanwege een op handen zijnde fusie waarschijnlijk de laatste editie plaats van Springdance, het internationale festival voor moderne dans (2013: klik hier). Thema dit jaar is de invloed die dans en beeldende kunst op elkaar hebben; ‘sculptured bodies & budy sculptures’. Tot en met zondag 29 april (Koninginnenacht) staat de binnenstad van Utrecht in het teken van dans. Het festival presenteert nieuwe en spraakmakende voorstellingen van vooruitstrevende choreografen en jong choreografietalent uit verschillende landen.

De openingsvoorstelling is The Rodin Project van de Britse choreograaf Russell Maliphant (50). Na zijn danscarrière bij het Sadler’s Wells Royal ballet wilde hij beeldhouwer worden, maar prima ballerina Sylvie Guillem was hem voor en mede dankzij hun samenwerking werd hij één van de meest gevraagde choreografen van Engeland. The Rodin Project ging in januari in Parijs in première en is zijn eerste avondvullende productie. Het is in Utrecht te zien op 19 en 20 april in de Stadsschouwburg. Springdance presenteert daarnaast werk van beeldend kunstenaars andere choreografen. Het festival sluit af met een tweedaags marathonprogramma met werk van jonge talentvolle choreografen van de dansopleidingen uit Nederland en België. Er is een randprogramma met onder meer inleidingen, buitenhappenings en dansworkshops.

Lees ook:Springdance 2009 in Utrecht
Lees ook:Tot en met zaterdag 28 mei: SPRING Performing Arts Festival in Utrecht
Lees ook:Springdance 2010 opent met Van Manen’s ‘Live’
Lees ook:Springdance Festival Utrecht
Lees ook:SPRING Performing Arts in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>