Springdance 2010 opent met Van Manen’s ‘Live’

Van vrijdag 16 tot en met maandag 26 april 2010 is Utrecht het domein van hedendaagse dansers tijdens de 26e editie van Springdance (2012: klik hier). Op zaterdag 17 april opent het festival met de reprise van ‘Live’ van Hans Van Manen en het nieuwe ‘Pavlova 3’23’ van de Franse Mathilde Monnier. In 1979 was de première van ‘Live’ in Carré dé sensatie van het Holland Festival: een danseres danste op het podium, werd live gefilmd en tegelijkertijd op een groot videoscherm geprojecteerd. Het gebruik van nieuwe media binnen de danswereld was ‘geboren’ (klik hier voor een filmfragment). De revolutie van 31 jaar geleden wordt gekoppeld aan een nieuwe kijk op dans: ‘Pavlova 3’23’ is gebaseerd op de Stervende Zwaan uit 1907, gedanst door de wereldvermaarde Anna Pavlova.

 

Elk jaar brengt Springdance de wereld van de hedendaagse dans naar Utrecht in een tien dagen durend festival met voorstellingen, performances, installaties en discussies, op verschillende locaties in de stad. Programmalocaties en tickets: zie website. Het festival toont werk van onafhankelijke dansmakers uit binnen –en buitenland, van aanstormend talent tot gevestigde namen. Het is het enige festival in ons land dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen in de (internationale) hedendaagse dans.

Lees ook:Springdance Festival Utrecht
Lees ook:Springdance 2009 in Utrecht
Lees ook:Tot en met zaterdag 28 mei: SPRING Performing Arts Festival in Utrecht
Lees ook:Springdance Utrecht 2012
Lees ook:Festival aan de Werf 2012 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>