Prinses Máxima opent Brazil Festival Amsterdam

Na succesvolle festivals over India en China richt Amsterdam in oktober en november de schijnwerpers op Brazilië: het Brazil Festival. Brazilië is niet alleen het land van de samba, carnaval, swingend voetbal en capoeira, maar ook met een groeiende economie en een bloeiende cultuur. Maandag 3 oktober 2011 opent prinses Máxima het Brazil Festival op het Museumplein in Amsterdam. Om 18.45 uur start een carnavalsparade met drummers, dansers en praalwagens  door de Van Baerlestraat naar het plein. Daar staat de Sambadrome, een door de Braziliaanse ontwerper Ronaldo Fraga ontworpen kloppend hart van het festival.

 

Na de officiële opening volgt een show met muziek, dans en vuurwerk. Om 20.15 uur begint het openingsconcert met de Braziliaanse Assad- familie in het Concertgebouw: een mix van pop, klassiek en volksmuziek. Het Brazil Festival biedt twee maanden lang tal van activiteiten op diverse plekken in de hoofdstad. Sleutelwoord van het festival is ‘multicultureel’. De Braziliaanse cultuur lijkt op de Braziliaanse keuken: een mix van het beste uit vele werelden. Film, architectuur, hedendaagse klassieke muziek en dans: alles komt erin bij elkaar, van indiaanse gebruiken en westerse Barok tot moderne uitingen.

Lees ook:Holland Festival 2015 in Amsterdam
Lees ook:Jubileum en zwanenzang Krisztina du Châtel
Lees ook:Amsterdam Roots Festival
Lees ook:Zaterdag 28 mei opent de 58e Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2016 op Lange Voorhout: ‘Brazil, Beleza?!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>