Den Haag Sculptuur 2016 op Lange Voorhout: ‘Brazil, Beleza?!’

Donderdag 26 mei opent de jaarlijkse beeldententoonstelling Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout en in museum Beelden aan Zee in Scheveningen, dat Den Haag Sculptuur organiseert. Ieder jaar wordt een land als thema gekozen. Met het oog op de komende Olympische Spelen in Rio is het dit jaar de beurt aan Brazilië. De titel is dan ook ‘Brazil, Beliza?!’

De letterlijke vertaling van ‘beliza’ is schoonheid, maar jongeren gebruiken het vandaag de dag ook als begroeting, als een ‘What’s up?’ Er zijn historische, hedendaagse en nieuwe werken te zien van meer dan 25 kunstenaars. Op het Lange Voorhout komt onder meer een sportschool van beton en een tropisch bos met strandstoelen. In het museum is onder meer een ijssalon te zien, met ijs in tinten grijs, die ook kunnen worden geproefd. Op het Lange Voorhout zijn de beelden te zien tot en met 21 augustus, in het museum Beelden aan Zee tot en met 2 oktober. De nieuwe Kunsthal KaDE in Amersfoort haakt in op het thema met de tentoonstelling ‘Soft Power, Arte Brazil’, tot en met 28 augustus.

Lees ook:Koningin Máxima en koningin Mathilde openen ‘Vormidable’ op Lange Voorhout Den Haag
Lees ook:Den Haag Sculptuur
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2014
Lees ook:Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur 2013: RUSSIA XXI
Lees ook:Den Haag Sculptuur presenteert Mexican Sculptures

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>