Muziektheater Amsterdam viert 25 jarig bestaan

IMG_20160505_142426Het Muziektheater Amsterdam bestaat 25 jaar en viert dat van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september 201 met een feestweekend. Daarin blikken de huisgezelschappen De Nederlandse Opera (DNO) en Het Nationale Ballet (HNB) terug op hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar. Tegelijkertijd kijken ze ook vooruit en werken met jonge makers en musici, dansers en zangers van de toekomst, aan bijzondere producties op verschillende locaties in de stad. De deuren zijn geopend vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Het publiek kan een vol programma verwachten met opera –en dansfragmenten fragmenten, workshops, een tentoonstelling, backstage rondleidingen, openbare lessen en filmvertoningen. Tickets: zie website.

 

Een paar highlights: ‘Yes, we can dance’ en ‘Clogs’. In ‘Yes, we can dance’ (tweemaal op zaterdag) staat een keur aan amateur-dansgroepen naast de professionele dansers in ‘Symfonieën der Nederlanden’ van choreograaf Hans van Manen. Allerlei stijlen lopen door elkaar, zoals tango, moderne dans en verschillende soorten folk dance, hiphop, house en breakdance. Zaterdagmiddag dansen bijna honderd studenten de originele versie van Hans van Manens choreografie ‘Clogs’ op het plein voor het Muziektheater (in de volksmond de Stopera). In de Hortus, tien minuten verderop, is de opera Parsifal te zien in de Palmkas, in de Raadzaal de opera La Traviata.

Lees ook:Het Nationale Ballet presenteert: Hans van Manen Live
Lees ook:Japanse dansgroep Sankai Juko in Muziektheater
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht
Lees ook:Holland Dance Festival in Den Haag
Lees ook:Holland Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>