Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht

Vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober vindt in Maastricht de 20e editie plaats van de Nederlandse Dansdagen. Het festival toont in één weekend de top van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet. Toonaangevende gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam en het beste van jong choreograferend Nederland presenteren spraakmakende voorstellingen.

Kloppend hart is Theater aan het Vrijthof, maar het programma speelt zich af op meer (bijzondere) locaties in de stad, met premières, succesvoorstellingen, open studio’s en exposities. Hoogtepunt is het jaarlijkse Feest van de Nederlandse Dans, zaterdagavond in Theater aan het Vrijthof, ook de locatie voor de openingsavond met de uitreiking van de jaarlijkse dansprijzen. Choreograaf Hans van Manen krijgt zaterdag de VSCD Oeuvreprijs, de onderscheiding van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. De prijs is eenerkenning voor een persoon of instelling die een grote bijdrage voor de podiumkunsten heeft geleverd. Eerdere gelukkigen waren onder andere Alexandra Radius & Han Ebbelaar, Rudi van Dantzig en Joop van der Ende.

Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2009 in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>