Axis Festival 2011 Assen

Vrijdag 16 tot en met zondag 18 september 2011 is Assen het domein van professionele podiumkunstenaars tijdens de 8e editie van het Axis Festival (editie 2013: klik hier). Op vaak verrassende locaties wordt theater-, dans- en muziektheater opgevoerd. Assen fungeert als een soort ‘natuurlijk decor’, meldt de website, met voorstellingen op locaties die normaal gesproken geen theaterfunctie hebben. De ondertitel van het festival luidt dan ook ‘Het Podium in de Stad’.

 De voorstellingen op Axis zijn doorgaans uit het zogenoemde tweede circuit: professionele, gesubsidieerde producties van kleinere gezelschappen en jonge theatermakers. Voorstellingen die in de regel helemaal niet te zien zijn in Drenthe. Door het ontbreken van kunstvakopleidingen en alternatieve podia kan het theaterlandschap in dit deel van het land wel een opkikker gebruiken, door ambitieuze amateur-spelers semi-professionele initiatieven aan te bieden. Doel van Acix is het publiek hier kennis te laten maken met dit soort theater en een publiek ervoor in het noorden op te bouwen. Tijdens het festival kunnen tickets worden gekocht bij de kassa op het festivalterrein in de Gouverneurstuin: deze stadstuin in het hart van Assen fungeert als kloppend hart van het festival, met horeca, tentoonstellingen op zaterdag en wereldmuziek op zondag.

Lees ook:Axis Festival 2013 in Assen
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2010
Lees ook:Festival Oude Muziek in Hoorn
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2009
Lees ook:Limburg Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>