Axis Festival 2013 in Assen

axis-festival-assenVrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2013 is Assen het domein van professionele podiumkunstenaars tijdens de tiende editie van het Axis Festival. Dit jaar werkt het festival samen met De Nieuwe Kolk (DNK) en presenteert vijf voorstellingen rondom Rusland in het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013, inclusief drie premières. Geen voorstellingen in de grote of kleine zaal, maar in alle hoeken en gaten van het gebouw. Daarnaast is Axis als vanouds te vinden op verrassende locaties in de stad.

Assen fungeert als een soort ‘natuurlijk decor’, met toneel-, dans- en muziektheatervoorstellingen op locaties die normaal gesproken geen theaterfunctie hebben. De ondertitel van het festival luidt dan ook ‘Het Podium de Stad’.Kloppend hart is het festivalterrein in de Gouverneurstuin, met drie dagen livemuziek, horeca en centrale kassa. De voorstellingen op Axis zijn doorgaans uit het zogenoemde tweede circuit: professionele, gesubsidieerde producties van kleinere gezelschappen en jonge theatermakers. Voorstellingen die in de regel helemaal niet te zien zijn in Drenthe. Door het ontbreken van kunstvakopleidingen en alternatieve podia kan het theaterlandschap in dit deel van het land wel een opkikker gebruiken, door ambitieuze amateur-spelers semi-professionele initiatieven aan te bieden. Doel van Axis is het publiek hier kennis te laten maken met dit soort theater en een publiek ervoor in het noorden op te bouwen.

Lees ook:Axis Festival 2011 Assen
Lees ook:Kunst -en theaterfestival ‘Cement’ in Den Bosch
Lees ook:Tweetakt Festival in Utrecht
Lees ook:SPRING Performing Arts in Utrecht
Lees ook:Over het IJ festival 2012 Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>