Leids Cabaret Festival 2009

Van maandag 9 tot en met zaterdag 14 februari 2009 is de Leidse Schouwburg het podium voor de 31ste editie van het Leids Cabaret Festival (editie 2011: klik hier). In 1978 vond het festival voor het eerst plaats, dat uitgroeide tot hét nationale cabaretconcours, voor aanstormend cabarettalent de springplank richting carrière. Het festival stimuleert nieuw talent, door ze voor, tijdens en na het festival intensief te begeleiden en aan het publiek voor te stellen. Het is de brug tussen amateur-cabaret en professionele podia. De deelnemers werken van tevoren in een workshop met professionele regisseurs en cabaretiers.

 

Van de 59 aanmeldingen die het cabaretfestival ontving, hebben er 19 meegedaan met de auditieronden in januari. Maandag 9 en dinsdag 10 februari zijn de voorrondes, donderdag de halve finale en zaterdag de finale: alles in de Leidse Schouwburg. Op maandag treden op: Raymond Rodenburg (Den Haag), Oviede & Ignace (Den Haag), Jaike Belfor (Utrecht) en Maarten Ebbers (Edam), op dinsdag Herman Otten (Utrecht), Ellen en Marianne (Antwerpen), Stefan Pop (Amsterdam) en Corné van Sprundel (Tilburg). Vijf van hen gaan door naar de halve finale op donderdag. In de finale op zaterdag zijn drie aankomende cabaretiers over, die strijden om de juryprijs en de publieksprijs. De halve finale op donderdag en de finale op zaterdag zijn beiden uitverkocht. De drie finalisten zijn zondag 15 februari te gast in Het Circus Jeroen Bosch van de VARA-radio.

Lees ook:Leids Cabaret Festival 2010
Lees ook:Dertig jaar Leids Cabaret Festival
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2015
Lees ook:Finalisten Leids Cabaret Festival bekend
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2016: voorronden, halve finale en finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>