VARA Leids Cabaret Festival 2015

Na de auditiedagen zijn de acht deelnemers bekend voor de voorrondes van het 37e VARA Leids Cabaret festival op maandag 9 en dinsdag 10 februari (2016: klik hier). Daaruit worden vijf deelnemers gekozen voor de halve finale op donderdag. Er moeten er dan nog twee afvallen, want drie finalisten nemen het zaterdag 14 februari tegen elkaar op. Alles vindt plaats in de Leidse Schouwburg. 

Van 26 februari tot en met 6 juni gaan de drie finalisten het land door tijdens de Finalistentour. Het Cabaret Festival is al decennia lang een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.  Gevestigde namen als Dolf Jansen Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali en Javier en Emilio Guzman begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg. Het festival probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel vóór, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk een brug te slaan tussen het amateur-circuit en professionele podia. Dit jaar mochten van de 53 aanmeldingen 21 deelnemers auditie komen doen.

Lees ook:Leids Cabaret Festival 2013
Lees ook:Deelnemers VARA Leids Cabaret Festival 2017 bekend
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2015 bekend
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2016: voorronden, halve finale en finale
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2014 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>