Mooi Weer Spelen Delft 2010

Zaterdag 5 tot en zondag 6 juni 2010 staat het centrum van Delft in het teken van de Mooi Weer Spelen (2012: klik hier). Dan vormt de stad voor de 23e keer het decor voor straattheater. Dit jaar zorgen ruim 70 acts uit binnen –en buitenland met ruim 400 voorstellingen voor spektakel op hoog niveau in de binnenstad (klik hier voor filmpje met impressie van 2009). Daarmee is het festival één van de grootste in haar soort én: alles is gratis. Het festijn groeide uit van een bescheiden straattheaterfeest tot toonaangevend openluchtfestival.

 

De Markt fungeert als festivalhart met het infocentrum. Voor sommige voorstellingen is de capaciteit beperkt en moeten (gratis) kaartjes worden afgehaald; dat kan (zo lang de voorraad strekt) bij de informatiebalie. ‘Mooi’ staat voor theatervoorstellingen op locatie, ‘Weer’ staat voor straattheater en ‘Spelen’ voor experimenteel theater, techniek en mechaniek. Het historische decor vormt een prachtige combinatie met andere krachten van de stad. Delft is immers de stad van Vermeer en Delfts Blauw, Anthonie van Leeuwenhoek en de Oranjes, maar ook van de klapschaats en de Technische Hogeschool. Programma: zie website.

 

Ook het eigenzinnige Blikopener Festival komt terug: dit jaar in drie straatjes in het hart van Delft. Thema dit jaar is ‘In transitie’: het festival zal dan ook continue in verandering zijn. Jonge amateurs, aankomend talent en beginnend artiesten vertonen hun kunsten. De laatste jaren is de samenwerking tussen de Mooi Weer Spelen en het jongereninitiatief van deze ’ jonge honden’ (aldus de site van de Spelen) steeds meer ontwikkeld. De Mooi Weer Spelen zijn zaterdag van 13.00 tot 23.30 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Dit weekend rijden er vanwege allerlei werkzaamheden geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam. De NS zet bussen in.

Lees ook:Mooi Weer Spelen: straatfestival Delft
Lees ook:Mooi Weer Spelen Delft
Lees ook:Mooi Weer Spelen Delft 2012
Lees ook:Onderstroom Festival Vlissingen 2012
Lees ook:Deventer op Stelten 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>