Mooi Weer Spelen Delft

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni 2009 is het historische centrum van Delft het decor voor de 22e editie van de Mooi Weer Spelen (editie 2012: klik hier). In tegenstelling tot vorig jaar is het straattheaterfestival weer terug in de binnenstad. Delft is de stad van Vermeer, Delfts Blauw, Anthonie van Leeuwenhoek en de Oranjes, maar ook van de klapschaats en  de Technische Hogeschool. Het festijn groeide uit van een bescheiden straattheaterfeestje tot een toonaangevend openluchtfestival. Straattheater was altijd de kracht van het festival en staat ook nu centraal, maar dan wel straattheater in een vernieuwende vorm.

‘Mooi’ staat voor theatervoorstellingen op locatie, ‘Weer’ staat voor straattheater en ‘Spelen’ voor experimenteel theater, techniek en mechaniek. Eén ding hebben alle acts gemeen: je kunt er niet vrijblijvend naar kijken; interactie is het toverwoord. Het festival opent vrijdag 17.00 uur op het Stationsplein; die avond sluit de Spaanse groep LMNO de avond af met ‘Rouge Carmin‘ op het Agathaplein. Een van de topattracties is de première van het internationale straattheater gezelschap Kamchàtka, zaterdag op het Doelenplein. Pi-Leau brengt Closeact op zaterdag om 22.30 uur op de Markt. Die dag zijn er van 15.00 uur tot in de avond voorstellingen door de hele binnenstad. Op 6, 7 en 8 juni biedt de Markt ook plaats aan het jongerenplatform  Blikopener: voor de poort van de 108 meter hoge Nieuwe Kerk vertonen jonge artiesten hun kunsten. Zondag zijn er vanaf 12.00 uur optredens door de hele binnenstad en kindervoorstellingen in de Doelentuin.

Lees ook:Mooi Weer Spelen: straatfestival Delft
Lees ook:Mooi Weer Spelen Delft 2010
Lees ook:Mooi Weer Spelen Delft 2012
Lees ook:Delft Chamber Music Festival 2017
Lees ook:Zaterdag 11 juni: Haarlem Shopping Night 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>