Rotterdamse Museumnacht 2010

IMG_20160609_123851Zaterdag 6 maart 2010 vindt voor de 9e keer de Rotterdamse Museumnacht plaats (editie 2011: klik hier). Tientallen musea en galeries openen hun deuren van 20.00 tot 02.00 uur voor een nacht ‘vol prikkelende activiteiten, verrassende performances en speciale rondleidingen’. Om 20.00 uur barst ‘de nacht’ los met muziek en een spektakel met ballonnen op het Grotekerkplein voor de Laurenskerk. Op 45 locaties is van alles te beleven: binnen, maar ook op straat. Tickets: zie website.

Ook voetbalstadion De Kuip met het Feyenoord Museum is open en biedt nachtelijke rondleidingen. Een onafhankelijke jury bepaalt welke instelling tijdens deze editie de Nieuwe Maan verdient: de prijs voor origineelste en meest creatieve programma. Alle deelnemende instellingen geven hun eigen draai aan het thema XS/XL: veel musea en galeries hebben speciale programma’s voor kinderen. Tot en met 12 jaar kunnen zij voor 6 euro een kinderbutton kopen die toegang geeft tot alle locaties, de Museumnachtbus en de Museumnachtboot.

Koninklijke De Ruijter organiseert van 21.00 tot 02.00 uur een gratis NachtOntbijt. Het Westelijk Handelsterrein aan de Van Vollenhovestraat 15 (vierde pakhuis rechts, tegenover VIPS) vormt in ‘de nacht’ het décor waar door middel van dichtkunst en muziek een ode wordt gebracht aan ‘het kleine genieten’. Het NachtOntbijt is gratis en voor iedereen. ‘Is er iets lekkerder dan een kakelverse boterham of beschuit, rijk bestrooid met hagelslag of chocoladevlokken, knapperige muisjes, mooi rond of gestampt?’ aldus het persbericht.

Lees ook:Museumnacht Amsterdam
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2009
Lees ook:Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2011
Lees ook:Culinair evenement ‘Proef het Westelijk Handelsterrein’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>