Boeddhistisch Film Festival in Amsterdam

IMG_20160517_133648Zaterdag 3 oktober begint de vierde editie van het Buddhist Film Festival Europe (BFFE) in Amsterdam, met de openingsfilm ‘Light of Asia’ in in Tuschinski (editie 2012: klik hier). Dit een meesterwerk uit 1925 van de Indiase stomme film wordt live muzikaal begeleid. Tot en met maandag 6 oktober 2009 zijn in de Amsterdamse Balie films, documentaires, experimenten en tv-proramma’s te zien die met boeddhisme te maken hebben. Veel van wat er op het programma staat, is voor het eerst in Europa of Nederland te zien en in veel gevallen buiten het land van herkomst nog nooit vertoond.

Films omvatten Nederlands- of Engelstalig werk of komen uit andere landen en zijn ondertiteld. Zondag zijn er in de Balie naast films een aantal special events, zoals een hommage aan Simon Vinkenoog en de presentatie van een pilotprogramma over boeddhisme voor onder andere het voortgezet onderwijs. Verder leidt voormalig bokskampioene Lucia Rijker een liefdesworkshop dat met commitment te maken heeft. Kaarten (niet voor de openingsfilm) zijn te koop bij de Balie.

Lees ook:Boeddhistisch Film Festival 2010
Lees ook:Buddhist Film Festival Europe in Amsterdam
Lees ook:Buddhist Film Festival Europe 2014 in EYE Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Film Week 2012
Lees ook:Susan Sarandon opent Amsterdam Film Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>