Susan Sarandon opent Amsterdam Film Week

Maandag 5 november 2012 ging de tweede editie van start van de Amsterdam Film Week (AFW) in de Stadsschouwburg (2013: klik hier). Een week lang worden in De Balie, De Uitkijk, Cinecenter en Het Ketelhuis films vertoond die zijn bekroond in onder meer Venetië, Cannes, Berlijn en Toronto. Het festival duurt tot en met zondag 11 november en opende met ‘Cloud Atlas’, naar het gelijknamige boek van David Mitchell. Eregast was Susan Saradon, die een rol in de openingsfilm speelt.

Tijdens het festival is een retrospectief van de Amerikaanse filmster te zien. Zo worden bijvoorbeeld de films ‘Thelma & Louise’ en ‘Dead Man Walking’ vertoond, waarvoor Sarandon een Oscar kreeg. Haar retrospectief opent op dinsdag 6 november met de film ‘Igby Goes Down’. Sarandon is daarbij aanwezig en zal na afloop publieksvragen beantwoorden. Naast filmvertoningen zijn er evenementen, waaronder praten over films in ‘The Youngwise’ op donderdagavond in de Stadsschouwburg, ‘Alles is Familie, van script tot rode loper’ op vrijdag in De Balie en het slotfeest ‘It’s a Wrap’ op zaterdagavond in de Balie.

Lees ook:Amsterdam Film Week 2012
Lees ook:Eerste editie Amsterdam Film Week
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Woensdag 21 september: start Nederlands Film Festival 2016 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>