Reuring Purmerend 2009

Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 juni 2009 is de binnenstad van Purmerend voor de 8e keer het domein van theater, dans en muziek, tijdens het muziek -en cultuurfestival Reuring Purmerend (editie 2012: klik hier). Doordeweeks staat het festival op de intieme locatie aan de Herengracht, terwijl het hart van het festival op de Kaasmarkt/Waagplein is: daar bevindt zich het Reuringterras en daar sluit een dj iedere dag na afloop van optredens de avond af. De betaalde voorstellingen op bijzondere locaties staan dit jaar wederom gepland van dinsdag tot en met vrijdagavond. Voor het eerst zijn daar ook locaties net buiten Purmerend bij. Vrijdagavond 27 juni strijkt het festival neer in het Leeghwaterpark.

 

Op het programma staan meer dan 120 optredens door ruim 60 groepen, bijna allemaal gratis te bezoeken. Reuring opent feestelijk op de Kaasmarkt. Woensdag -en donderdagavond is de Herengracht het decor voor een gratis wereldmuziek -of jazzconcert. Woensdagmiddag is hier en op de Kaasmarkt Reuring voor Kidz. Dinsdag tot en met donderdagavond vinden op de Kaasmarkt/Waagplein gratis optredens plaats. Zaterdag is als vanouds de straattheaterdag: een keur aan internationaal vermaarde artiesten struint rond door de binnenstad. Vrijdagavond strijkt het festival neer in het Leeghwaterpark en het festivalhart verhuist mee. Zaterdagavond is er een voorstelling in het amfitheater, gevolgd door de gezellige ‘Tribute Night’. Zondag begint met een peutervoorstelling in het amfitheater, dat daarna wordt omgebouwd tot dansarena: vanaf dat moment id het park domein van het popfestival reuring Cityslam, met onder andere Miss Montreal en De Jeugd van Tegenwoordig.

Lees ook:Reuring: theaterfestival in Purmerend
Lees ook:Reuring Purmerend 2010
Lees ook:Reuring Purmerend 2012
Lees ook:Reuring Purmerend 2011
Lees ook:Nazomerfestival Purmerend

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Reuring Purmerend 2009

  1. Pingback: Reuring: theaterfestival in Purmerend | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>