Reuring Purmerend 2010

Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 juni 2010 vindt in de binnenstad van Purmerend voor de 9e keer Reuring Purmerend plaats, een internationaal zomerfestival met theater, dans en muziek (editie 2012: klik hier). Op bijzondere plekken, rond het festivalhart op de Koemarkt en in het Leeghwaterplein. De meeste voorstellingen zijn gratis. Purmerend viert dit jaar haar 600ste verjaardag. In zo’n feestjaar kijkt Reuring niet alleen terug, maar ook naar de toekomst en staat dit jaar daarom voor het eerst ook in de jongste wijk Weidevenne. Het WK voetbal geeft aanleiding om Afrikaanse cultuur extra aandacht te geven.

 

Dinsdagavond opent Reuring opent feestelijk op de Koemarkt met als sluitstuk het spektakel ‘Le Voyage des Aquarêves’ van het Franse gezelschap Malabar. Woensdagmiddag is de Koemarkt het domein van Reuring for Kids. Woensdag –en donderdagavond staan veel atcs en concerten op het programma. Zaterdag is het straattheaterdag met een keur aan internationale artiesten in de hele binnenstad. Dinsdag tot en met vrijdagavond staan ook op onverwachte plekken theater –en muziekvoorstellingen gepland, zoals in een houtloods, een weiland en een supermarkt.

 

Het Leeghwaterpark is vrijdagavond het domein van wereldmuziek en een hiphop dansvoorstelling van de Franse groep Black Blanc. Deze groep geeft die zaterdag een tweede voorstelling in het amfitheater, gevolgd door de Tribute Night, een van de jaarlijks terugkerende hoogtepunten. Zondag is het park vanaf 14.00 uur het domein van Reuring Cityslam, met Waylon als hoofdact en The Opposities als afsluitende act. Het Amfitheater is omgetoverd tot dance arena, met als top DJ vanaf 18.00 uur ErickE, een van de bekendste allround club-dj’s van Nederland. Vorig jaar was het dringen geblazen in de populaire arena. Tickets: zie website.

Lees ook:Reuring Purmerend 2009
Lees ook:Reuring Purmerend 2012
Lees ook:Reuring Purmerend 2011
Lees ook:Reuring: theaterfestival in Purmerend
Lees ook:Nazomerfestival Purmerend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>