Internationaal Poppentheater Festival Dordrecht

Van donderdag 19 tot en met zondag 28 juni 2009 is Dordrecht het domein van het 24ste Internationale Poppentheater Festival (editie 2010: klik hier). Het begint donderdagavond laat met de internationale try-out van de Fluisterboot, die de dag erop in première gaat. Thema dit jaar is ‘pop-up’: het publiek verrassen door middel van driedimensionale fantasieën, zoals die in boeken openklappen bij het omslaan van een bladzijde. Zaterdag 27 juni staat als hoogtepunt van het festival Stad als theater op het programma: een dag vol Straatoptredens overal in de binnenstad.

 

Het hele festival is er een keur aan gek en poëtisch poppentheater uit binnen -en buitenland te zien en te beleven: puur theater van Buchinger’s Boot Marionettes uit Frankrijk, Etgar theater uit Israël, de internationale première van de Amerikaan Lone Wolf Tribe, of het ‘Verrassende uitstapje’. Zondag 21 juni vindt het Dauwspektakel plaats: poppenspel bij zonsopkomst op de langste dag van het jaar. Er zijn naast optredens ook exposities, een huiskamerroute, een woonbootroute, een tuinroute en een experimentendag. De Belgische actrice Agner Limbos heeft van 1 tot en met 4 juli masterclasses.

Lees ook:Poppentheaterfestival Dordrecht
Lees ook:Internationaal Poppentheater Festival Dordrecht
Lees ook:Sprookjesboom de Musical terug in Efteling
Lees ook:International Film Festival Rotterdam – IFFR 2017
Lees ook:Deventer op Stelten 2009

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internationaal Poppentheater Festival Dordrecht

  1. Pingback: Poppentheaterfestival Dordrecht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>