Australia Fair, een dagje ‘Down Under’

Zaterdag 28 maart 2009 vindt voor de derde keer de ‘Australia Fair, the Big Adventure’ plaats: in Number Four (voorheen het Rode Hart) bij voetbalstadion Galgenwaard, Herculesplein 281-283 in Utrecht. Doel van de Stichting Australia Fair is om een groot publiek kennis te laten maken met  ‘down under’: met Australische producten, muziek, workshops, films, presentaties en praktische informatie. De opbrengst van de fair gaat naar goede doelen in Australië: ieder jaar gaat een deel naar de ‘Flying Doctors’ en daarnaast wordt per jaar een tweede doel gekozen. De beurs wordt geopend met een recordpoging didgeridoo spelen: een van een uitgeholde stam gemaakt blaasinstrument, waarop Aboriginals in Noord Australië sinds duizenden jaren spelen.

 

Op de beurs is een werkplaats en een workshop didgeridoo spelen op verschillende niveaus. De Melbourne shuffle is een dansstijl, die ook hier aan populariteit wint en veel weg heeft van jumpstyle: te zien en mee te maken tijdens een demonstratie en twee workshops. De typisch Australische boemerang ontbreekt niet: er is een uitgebreide collectie te koop en kinderen kunnen zelf hun eigen boemerang maken. Australian Football ontbreekt evenmin, met een workshop en demonstratie. Verder is er een demonstratie schapen drijven van een schaapsherder uit Drenthe, die de kunst heeft afgekeken van ‘down under’ en gebruik maakt van Australische honden. Er zin optredens van een voor de gelegenheid samengestelde groep die Polynesische dans en muziek laat zien en horen. En er is van alles te koop, onder andere op de ‘garage sail’. De fair is te bezoeken van 10.00 tot 22,00 uur. Tickets zijn voor € 10,= aan de kassa te koop. De tickets geven naast toegang tot de fair tot en met 29 april een korting van 50 % op de toegang tot het Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst, Oude Gracht 176 in Utrecht.

Lees ook:Affordable Art Fair – kunst voor de kleine beurs
Lees ook:Full Colour festival in Vuelta-stad Emmen
Lees ook:Maik de Boer geeft laarzen weg in Rotterdam
Lees ook:Tuinbeurs in Groningen
Lees ook:Affordable Art Fair 2012 in Westergasfabriek Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>