Gloednieuw Internationaal Film Festival Breda

IMG_20161019_141246Breda beleeft de eerste editie van het Internationale  Film Festival Breda, dat tot en met zondag 29 maart 2009 duurt (editie 2011: klik hier). Vanavond wonen prins Constantijn en prinses Laurentien in de MustSee Bioscoop de Nederlandse première bij van ‘The Reader‘, naar het boek ‘Der Voorleser‘ van de Duitse schrijver Bernard Schlink. Meer dan 70 films uit 25 landen, tientallen premières, waaronder Europese en zelfs wereldpremières, tien filmzalen en naar verwachting tienduizend bezoekers, workshops, lezingen, exposities en een talkshow. Of het festival een succes wordt, blijkt vanavond als het feestje losbarst. Een aantal filmmakers komen en BN’ers zijn er zeker ook, maar de regisseur en hoofdrolspelers van de Oscar genomineerde openingsfilm komen niet. Davis Kross is ziek en zijn tegenspeelster Kate Winslet en regisseur Stephen Daldry hadden wat beters te doen.

 

In 2007 kwam de Bredase wethouder van cultuur enthousiast terug van het festival ‘Film by the Sea‘ in Vlissingen: Breda moest ook iets dergelijks binnen haar grenzen krijgen. De stad wil een gooi doen naar Europese culturele hoofdstad  in 2018 en uitgroeien tot het centrum voor beeldcultuur in Europa. Buursteden Eindhoven en Tilburg zetten al in op design en podiumkunsten. Uitgangspunt van het nieuwe festival is de versmelting tussen film, internet, fotografie, performance en games: de combinatie van nieuwe media met film. Buiten de bioscopen is ook van alles te beleven, zoals projecties op gebouwen als de Grote Kerk en het stadhuis, een beeldenroute, live performances en een interactieve film die de bezoeker door een film in de stad leidt. Programma, tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Internationaal Film Festival Breda 2011
Lees ook:Internationaal Film Festival Breda
Lees ook:Noordelijk Film Festival in Leeuwarden
Lees ook:Woensdag 11 november begint NFF#36, Noordelijk Film Festival Leeuwarden
Lees ook:Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gloednieuw Internationaal Film Festival Breda

  1. van der valk

    mooi verhaal, maar waaaaaaaaaaar ewordt dat filmfestival nu gehouden in Breda??

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Zoals bovenin het artikel staat: in de MustSee Bioscoop in Breda. Voor verdere info: klik door op Film Festival Breda (ook bovenaan in artikel).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>