Woensdag 11 november begint NFF#36, Noordelijk Film Festival Leeuwarden

@Erik Feenstra

Woensdag 11 tot en met zondag 15 november vindt in Leeuwarden het Noordelijk Film Festival plaats. Slieker Film Leeuwarden en Stadsschouwburg de Harmonie presenteren meer dan 150 films uit Groot-Scandinavië en de Lage Landen. De Noordse Focus is het belangrijkste en meest onderscheidende programma-onderdeel en focust op de Scandinavische landen en de Baltische staten. #NFF36 is daarmee het platform voor de Noordse film in de Lage Landen.

In Cinema van de Lage Landen biedt het festival een selectie grote speelfilms, documentaires en korte films uit Nederland en België. In Insight Europe wordt een blik geworpen op Europa. Bijna alle films en projecten zijn op de een of andere manier verbonden aan Leeuwarden of andere culturele hoofdsteden van Europa. In 2018 is Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad. Het Fries Filmarchief presenteert ‘Film mania’, over filmmakers en hun passie, met specials van onder andere de enig Oscarwinnaar uit Leeuwarden, Richard Hageman. Het festival vindt ieder jaar november in de Friese hoofdstad plaats en is met 30.000 bezoekers één van de grootste culturele evenementen van Noord-Nederland en het grootste regionale filmfestival van het land, met naast films ook muziek, kunst, lekker eten, Q&A’s, The 48Hour FilmProject en feestjes.

 

Lees ook:Noordelijk Film Festival in Leeuwarden
Lees ook:Noordelijk Film Festival Leeuwarden
Lees ook:Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival 2010
Lees ook:Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>