Wereldkerstcircus 2008 in Carré

Het Rotterdamse Ahoy huisvest de 38ste editie van het Kerstcircus: Carré doet daar niet voor onder en ruimt de piste uit van vrijdag 19 december tot en met zondag 4 januari voor het Wereldkerstcircus 2008 (2012: klik hier). Carré werd in 1887 als circustheater geopend: dit jaar staat er dus eigenlijk voor de 121ste keer topcircus in Carré. Een circus met sterren uit de internationale circuswereld. Bello Nock, de clown der clowns, maakt in Carré zijn comeback in Europa. Hij is volgens de New York Times niet alleen de beste clown ter wereld, maar als acrobaat en koorddanser ook een waaghals. Zo beklom hij wolkenkrabbers, daalde af van daken en hing boven het Vrijheidsbeeld in New York aan een trapeze. In Carré fungeert hij met zijn acts als de rode draad door de voorstelling.

Jongleur Victor Kee was jarenlang sterattractie van Cirque du Soleil. In Monte Carlo won hij de Zilveren Clown voor zijn vernieuwing van de jongleerkunst. Florian Richter won de Gouden Clown voor zijn fascinerende paardennummer. Daarnaast zijn er grote acrobaten groepen, zoals een fietsact van Mongolische dames, een vernieuwende flitsende lassoact uit China en een sensationeel trapeze nummer uit Noord-Korea.

Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2011
Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2012
Lees ook:Cirque du Soleil in Ahoy
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wereldkerstcircus 2008 in Carré

  1. Pingback: Wereld Sterren Circus in Rijnhal Arnhem | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>