Kaarsjesavond Gouda

Eenmaal per jaar is Gouda de sprookjesstad van ons land: op Kaarsjesavond. Dinsdag 16 december 2008 is het voor de 53ste keer ‘Gouda bij Kaarslicht’: dan doven  de straatlantaarns en verlichting in winkels en branden duizenden kaarsen in het historische stadhuis en achter de ramen van de panden rondom de Markt (2012: klik hier). Om 19.00 uur wordt de verlichting ontstoken van de kerstboom op de Markt, een geschenk van de Noorse zusterstad Koningsberg. Daarna zingen verschillende koren samen met de duizenden aanwezigen gezamenlijk kerstliederen op de markt: er worden liederenteksten verspreid.

Gouda is de stad van de Goudse kaas, de Goudse kaarsen, maar zo zoetjes aan ook de kerststad van Nederland. Overdag bruist de binnenstad vanaf 11.00 uur van activiteiten. Op ‘Gouda Kaarsjesdag’ is er een kerstmarkt in de Wilhelminastraat, een levende kerststal op de Markt, een mobiel concertcarillon met vijftig klokken en rijdt de kerstman in zijn arrenslee rond. Er liggen feeëriek verlichte historisch schepen in de Museumhaven, er zijn meerdere tentoonstellingen en MuseumgoudA is open tot 21.00 uur. Er zijn concerten in de Kaaswaag en in verschillende kerken en op straat zijn optredens van Veluwse midwinterhoornblazers, toneelgroep Maskerade, toneelgroep Goudse Komedie, zanggroepen, een troubadour en een blazersensemble.

Lees ook:Kaarsjesavond in Gouda
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2011
Lees ook:Kaarsjesavond Gouda: kaasstad bij kaarslicht
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2013
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2014

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kaarsjesavond Gouda

  1. Pingback: Lichtjesavond Delft concurrent Goudse Kaarsjesavond | Eropuit

  2. Pingback: Verlichte kerstbomen in het hele land | Eropuit

  3. Mevr.H.Gijselman

    Er staat op Gouda kaarsjesavond dinsdag 16 december.

    Dit moet zeker 15 december zijn. Of is het op woensdag.vr.gr.

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      Het is een bericht van vorig jaar. Een artikel over de komende kaarsjesavond komt er t.z.t. nog aan.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>