Kaarsjesavond Gouda: kaasstad bij kaarslicht

Vrijdag 13 december 2013 vindt in Gouda voor de 58e keer Gouda bij Kaarslicht plaats,  vroeger bekend als Kaarsjesavond. Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland komen naar de stad van de Goudse kaas én kaarsen. Van 20.00 tot 22.00 uur zijn er in het oude centrum tal van activiteiten. Achter de Waag staat een levende kerststal en op de Markt is poppenkast, toneel, lopen een schaapherder en een ganzenhoeder rond en blazen midwinterhoornblazers hun tonen. Hoogtepunt is tussen 19.00 en 20.00 uur, wanneer de kaarsjes in de kerstboom op de Markt worden ontstoken.

Het publiek zingt mee met de kerstliederen en de burgemeester leest het kerstverhaal voor. De straat- en winkelverlichting is uit en duizenden gotische witte Goudse kaarsen branden achter de ramen van het historische stadhuis en de winkels rondom de markt. Galeries, musea en kerken zijn open, de hele stad is versierd en overal klinkt muziek, er zijn twee winterse wandelingen door het historische centrum uitgezet en de kerken bieden gratis concerten. Winkels en horeca werken mee om er een gezellige dag van te maken, in de Museumhaven liggen historische schepen, bij de Kleiwegbrug verlichte schepen en in de Wilhelminastraat staat een kerstmarkt.

Zie ook Amsterdam Light Festival en Kaarsjesavond Oudewater

Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2013
Lees ook:Gouda bij kaarslicht 2012
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2014
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2011
Lees ook:Vrijdag 11 december: zestigste editie van Gouda bij Kaarslicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>