Gouda bij kaarslicht 2012

Dinsdag 14 december 2012 vindt in Gouda voor de 57e keer Gouda bij Kaarslicht plaats (2013: klik hier),  vroeger bekend als Kaarsjesavond. Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland komen naar de stad van de Goudse kaas én kaarsen. De hele dag zijn er in het oude centrum tal van activiteiten. Hoogtepunt is tussen 19.00 en 20.00 uur, wanneer de burgemeester het kerstverhaal voorleest en de kaarsjes op de Markt worden ontstoken.

Het publiek zingt mee met de kerstliederen en de lichtjes in de grote kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken. De straat –en winkelverlichting is uit en duizenden gotische witte Goudse kaarsen branden achter de ramen van het historische stadhuis en de winkels rondom de markt. Galeries, musea en kerken zijn open, in de hele stad klinkt muziek, er zijn twee wandelingen uitgezet en de kerken bieden concerten. Winkels en horeca werken mee om er een gezellige dag van te maken. De Veluwse midwinterhoornblazers geven demonstraties, in de Museumhaven liggen historische schepen en in de Wilhelminastraat staat een kerstmarkt.  Dezelfde avond vindt in Delft de jaarlijkse Lichtjesavond plaats.

Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2011
Lees ook:Kaarsjesavond Gouda: kaasstad bij kaarslicht
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2013
Lees ook:Gouda bij Kaarslicht 2014
Lees ook:Vrijdag 11 december: zestigste editie van Gouda bij Kaarslicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>