Circusfestival ‘Circo Circolo’

Tot en met zondag 19 oktober 2008 vindt de 2e editie plaats van Circo Circolo, een circusfestival met 54 voorstellingen van artiesten uit binnen –en buitenland, maar ook jeugdcircus (editie 2012: klik hier). Op Landgoed Velder in het Brabantse Liempde (Boxtel)  in nationaal landschap Het Groene Woud staan verschillende tenten. Directeur Wim Claessen maakte in de jaren 90 op het theaterfestival Boulevard in Den Bosch kennis met het nieuwe circus: zonder wilde dieren, mét invloeden uit het theater. Getemde leeuwen, gedresseerde paarden en lollig doende clowns maakten plaats voor een integratie van traditionele circusacts als jongleren, trapeze en acrobatiek met dans, muziek, mime, theater en illusie.

 

 
Gezelschappen uit onder andere Engeland, Canada, Zwitserland en Frankrijk komen in actie, maar ook circusstudenten uit Tilburg. Veel nieuwe theatercircussen kwamen voort uit opleidingen in Frankrijk en Canada: tot voor kort een onontgonnen gebied in Nederland. Vorig jaar startte in Tilburg de circusopleiding bij Fontys: de academie voor Circus & Performing Art. Het jaar daarvoor begon Codarts in Rotterdam. Vorig jaar was de eerste editie met 11.000 bezoekers een opmaat naar meer. Vanaf nu zal het festival niet ieder jaar, maar om het jaar plaatsvinden. De NOS zendt zaterdag 11 oktober op Nederland 2 de documentaire ‘Het Nieuwe Circus’ uit, direct na NOVA om 22.44 uur. De NOS maakte vorig jaar opnames van de eerste editie van het festival.

Lees ook:Circustheaterfestival Circo Circolo 2010
Lees ook:Dansweek in Tilburg en Breda
Lees ook:Tilburg: 29e Festival Mundial – 25 en 26 juni
Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2010
Lees ook:Festival Mundial 2015 in Tilburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>