Stripdagen Haarlem: Wheels & Wallonië

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juni 2008 is Haarlem the place to be voor liefhebbers van strips. Dan vindt de negende editie van de tweejaarlijkse Stripdagen Haarlem plaats (editie 2010: klik hier). Op zo’n vijftig locaties zijn tentoonstellingen, beurzen, optredens, lezingen en andere activiteiten, die allemaal te maken hebben met strips, popcultuur, beeldende kunst en aanverwante zaken.  Deze editie krijgt als dubbelthema ‘Wheels & Wallonië’ (en Brussel). Elk jaar kloppen instanties uit Brussel en Wallonië aan bij Stichting Beeldverhaal Nederland met de vraag of er interesse is in ‘la bande dessinée francobelge’: niet-Vlaamse strips. Oorspronkelijk waren Kuifje, Guust Flater, de Smurfen, Lucky Luke, Alex, Michel Vaillant en vele andere klassieke strips Franstalig, dus Waals.
Zie ook ‘Anton Pieck in De Hallen‘ en ‘Kamper Stripdagen‘.

Het thema ‘Wheels’ staat voor mobiliteit, vervoer, transport, bereikbaarheid: geen abstracte begrippen, maar actuele zaken. Er zijn twee nieuwe elementen toegevoegd. Op vrijdag kunnen jonge tekenaars op de Creatieve marktplaats kennismaken met vertegenwoordigers van creatieve bureau’s en agentschappen. De andere vernieuwing: scholieren uit de regio Haarlem komen naar het Teylers Museum om er een workshop te volgen over politiek tekenen van tekenaar Trik (Raymond Hendriks). Docenten krijgen op dat moment elders een presentatie over strips in de klas.

 

 

Lees ook:Stripdagen Haarlem 2010
Lees ook:Stripdagen Haarlem – 3 t/m 12 juni
Lees ook:Kamper Stripspektakel
Lees ook:Stripdagen Gorinchem 2012
Lees ook:Haarlem Jazz and More 2017

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stripdagen Haarlem: Wheels & Wallonië

  1. Pingback: Kamper Stripspektakel | Eropuit

  2. Pingback: Stripdagen Houten | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>