Bevrijdingsdefilé Bergen-op-Zoom

Zaterdag 25 oktober trekt een groot Bevrijdingsdefilé door Bergen-op-Zoom, precies 70 jaar nadat de stad door de Canadezen werd bevrijd. Het defilé begint om 16.00 uur en volgt de route Stationsstraat, Wouwsestraat, Zuivelstraat, grote Markt en Fortuinstraat. Op de Markt wordt het defilé afgenomen door militaire en burgerlijke autoriteiten, waaronder vertegenwoordigers van een aantal ambassades.

Een groot aantal Verengingen van Veteranen doen mee aan de optocht, net als pelotons militairen van verschillende krijgsmachtonderdelen. De optocht wordt muzikaal ondersteund door een aantal fanfares en harmonieën. Aan het eind van de stoet rijden voertuigen mee die in de Tweede Wereldoorlog deelnamen aan de Bevrijdingstoertocht vanuit Oost-Vlaanderen naar Bergen-op-Zoom. De Bevrijdingscolonne start bij de Canadese oorlogsbegraafplaatsen in Adegem in Oost-Vlaanderen. Een tweede stoet start op Colijnsplaat en trekt door Noord-Beveland richting Noord-Brabant. Prins Maurits woont om 15.00 uur de herdenkingsdienst bij op de Canadese begraafplaats in Bergen-op-Zoom. Bij die bijeenkomst staat de Slag om de Schelde centraal, een cruciale operatie voor de bevrijding van Nederland.

Zie ook: Herdenking Slag om de Schelde

Lees ook:Herdenking Slag om de Schelde
Lees ook:Maria Ommegang Bergen op Zoom: dankstoet ter ere van Maria
Lees ook:Maria Ommegang Bergen op Zoom 2010
Lees ook:Maria Ommegang 2011 Bergen op Zoom
Lees ook:TROS Muziekfeest op het Plein in Bergen op Zoom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>