Slotviering 200 jaar Koninkrijk op de Amstel

IMG_20161011_154838Zaterdag 26 september wordt de viering van 200 Jaar Koninkrijk officieel afgesloten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en aansluitend vanaf 20.30 uur een muzikaal slotspektakel op de Amstel, met meer dan 30 Nederlandse artiesten, onder wie Ellen ten Damme, Ruth Jacott, Andree Hazes Jr. en Rowwen Hèze. In Carré komen veel vrijwilligers die zich de afgelopen twee jaar hebben ingezet voor de viering van 200 jaar Koninkrijk. De koninklijke familie is in Carré en tijdens het avondprogramma aanwezig.

Thema van de slotviering is ‘Eenheid in Verscheidenheid’ en dat wordt vertaald in een ‘zeer divers muzikaal geheel’, gekoppeld aan thema’s als 200 jaar fietsen, leven met water, vaderlandse kunst en hoogtepunten in de sport. Op grote LED-schermen en acts op en rond het water worden historische beelden vertoond. De Magere Brug maakt er onderdeel van uit. De buurt is er minder gelukkig mee, omdat de Magere Brug er bijna twee weken voor op slot gaat en fietsers en voetgangers een eind om moeten, maar twee jaar feestvieren verdient een groot slotspektakel, zal men hebben gedacht. De show wordt live uitgezonden vanaf 20.25 uur op NPO 1.  De Rijksoverheid raadt mensen aan vanwege de te verwachten drukte thuis voor de buis te blijven. Voor wie er wel naar toe wil: het weer ziet er goed uit.

Lees ook:Unicum: Vaandelgroet aan de koning in Den Haag
Lees ook:Containerschip botst met Willemsbrug Rotterdam
Lees ook:Amsterdam: uitgaansgebied Leidseplein gaat op de schop
Lees ook:Amsterdam: komt-ie er dan nu ècht, die brug over het IJ?
Lees ook:Vrijdagavond komt gigantische spoorbrug op zijn plek bij Muiderberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>