Vrijdagavond komt gigantische spoorbrug op zijn plek bij Muiderberg

IMG_20160515_181522Vrijdagavond rond 20.00 uur wordt bij Muiderberg een nieuwe spoorbrug op zijn plek gereden. De brug – 255 meter lang, 17 meter breed, 55 meter hoog en 8400 ton zwaar – is sinds 2014 naast de snelweg in aanbouw en één van de grootste objecten ooit die verplaatst wordt. De brug bevat net zoveel staal als de Eiffeltoren. De nieuwe brug is nodig omdat de A1 bij Muiderberg wordt verbreed: dat kan niet onder de huidige betonnen brug. Update: de brug lag zaterdagochtend op zijn plaats. Alle rijbanen in de richting Amersfoort gingen om 10.15 uur open, een uur later ook in omgekeerde richting. 

De brug krijgt geen steunpunten, waardoor het aantal rijstroken van twee keer drie naar twee keer vijf kan worden uitgebreid. Het gevaarte wordt schuin over de A1 gereden. Na zonsondergang zet minister Schutz van Infrastructuur de brug in het licht. Als alles meezit, is de klus na zes uur geklaard, maar het is ook mogelijk dat het werk zaterdag pas rond 10.00 uur is afgerond. Eind augustus wordt de oude brug uit elkaar gehaald en wordt de nieuwe brug op het spoor aangesloten.

De A1, de verbindingsweg A6 en A1 van Almere naar het Gooi zijn vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagochtend 12.00 uur in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. Ook een aantal lokale wegen bij Muiderberg gaan dicht en treinverkeer is in het weekend niet mogelijk. Rijkswaterstaat roept mensen op om niet te komen kijken: vanwege de veiligheid zijn alle wegen rondom de brug afgesloten. Het verrijden van de brug is vanaf 20.00 uur via een livestream te volgen.

Lees ook:Opnieuw grote verkeershinder op A1 tussen Diemen en Muiderberg
Lees ook:Gewonden bij busongeluk IJ-tunnel Amsterdam
Lees ook:Aquaduct onder de Vecht moet eind maken aan files op A1 bij Muiden
Lees ook:Damrak dicht na overval
Lees ook:Brug van Calatrava vaart door Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>