Slechte weer spelbreker herdenking Slag om Arnhem

Op veel plaatsen rond Arnhem worden dit weekend de luchtlandingen van de geallieerden herdacht, zoals bij Ede. Daar was zaterdag de herdenking van Market Garden, het offensief van de geallieerden om Arnhem te bevrijden. Door het slechte weer raakten tien parachutisten  gewond. Vandaag werd een dropping boven Groesbeek afgelast vanwege laaghangende bewolking en harde wind.

 

Zuid-Nederland werd bevrijd, maar bij Arnhem ging het mis. Bij de slag om Arnhem boden de Duitsers felle tegenstand en moesten de bevrijders de strijd uiteindelijk opgeven. Noord-Nederland moest wachten tot mei 1945 en een hongerwinter doorstaan, voor het bevrijd werd. Dit weekend viert het zuiden van het land de bevrijding op de Duitse bezetters in 1944 door de geallieerden: in bijvoorbeeld Eindhoven ieder jaar een groot feest op 18 september.

Lees ook:Herdenking Slag om Arnhem – 70 jaar geleden
Lees ook:Slag om Arnhem 65 jaar geleden
Lees ook:Herdenking Waaloversteek Nijmegen – 70 jaar geleden
Lees ook:Apeldoorn werd vandaag 72 jaar geleden bevrijd
Lees ook:Herdenking Operatie Market Garden, vrijdag 16 t/m zondag 18 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>