Koningin opent Keukenhof

Woensdag 18 maart 2009 opent  de koningin de 60ste editie van de internationale bloemen-tentoonstelling Keukenhof in Lisse (editie 2013: klik hier). Het park gaat de dag daarna open voor het publiek. Tot en met 21 mei zullen weer honderdduizenden bezoekers, van wie tweederde buitenlandse gasten, de poorten passeren. Het jubileumjaar heeft als thema ‘USA, New Amsterdam – New York, 400′. Het is 400 jaar geleden dat New Amsterdam, het huidige New York, werd gesticht. Keukenhof schenkt daar dit jaar aandacht aan, bijvoorbeeld met een Amerikaanse tuin en een bloembollenmozaïek van het Vrijheidsbeeld.

 

Het eerste weekend van 21 en 22 maart is omgedoopt tot USA Weekend, met linedancers, cheerleaders en countrydancers. Er zijn roofvogeldemonstraties en op zaterdag staan living statues in het park. In de afgelopen maanden zijn in het park weer miljoenen bollen de grond ingegaan, om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Het park is de meest gefotografeerde plek ter wereld. Keukenhof is in 1949 gestart als openlucht bloemententoonstelling op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal bloembollenkwekers -en exporteurs. Het evenement groeide uit tot een jaarlijks terugkerende attractie. Keukenhof is van 19 maart tot en met 21 mei op alle dagen geopend van 8.00 tot 19.30 uur.

Lees ook:Prinses Máxima bij opening Keukenhof
Lees ook:Kroonprins opent Keukenhof – thema Olympische Spelen
Lees ook:Opening Keukenhof 2011
Lees ook:Lente begint somber – zonsverduistering amper te zien
Lees ook:Opening Keukenhof Lisse

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koningin opent Keukenhof

  1. Pingback: De lente is in het land | Eropuit

  2. Pingback: Bloemencorso door de Bollenstreek | Eropuit

  3. Pingback: NCRV Lenteloop ten bate van Orange Babies | Eropuit

  4. Pingback: Keukenhof sluit op Hemelvaartsdag met draaiorgelfeest | Eropuit

  5. Rozen

    Ik had vorig jaar een lentepas van de keukenhof gekocht. Deze pas geeft je meerder maanden van het jaar toegang tot de keukenhof, ideaal dus voor mensen net als ik die geen genoeg kunnen krijgen van als het mooist wat de keukenhof ons te bieden heeft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>