Koninklijk feestje in Carré

Vrijdagmiddag 1 februari vieren koningin Beatrix en prinses Margriet samen hun verjaardag in theater Carré in Amsterdam.  Ze bieden hun familie en vrienden een voorstelling aan met muziek en dans, uitgevoerd door studenten van de conservatoria en theaterscholen in Nederland. De koningin wordt de dag ervoor 70 jaar; haar zusje werd op 19 januari 65 jaar. De twee andere zusters, Irene en Christina, komen ook, net als de kinderen van Beatrix, Irene en Margriet. Daarnaast komt het hele kabinet naar Carré. De NOS maakt tv-opnames en verwerkt die in een programma over koningin en prinses op Nederland 1, zaterdag van 12.45 tot 16.00 uur.   

In Carré treden 150 jonge aankomende musici en dansers op van negen conservatoria en theaterscholen. Zij presenteren een staalkaart van het jonge kunsttalent: hoogtepunten uit dans, opera, jazz, orkest-, kamer- en elektronische muziek, in grote en kleine bezettingen. Muziek wordt afgewisseld met optredens van de dansacademies. De presentatie is in handen van Ivo Niehe.

 

 

Lees ook:Kijkdagen efstukken koningin Juiliana
Lees ook:Veiling inboedel Paleis Soestdijk
Lees ook:Koningin met familie naar jubileumgala Introdans in Arnhem
Lees ook:Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht
Lees ook:Spullen Juliana onder de hamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>